fbpx

Houten vloer schuren

Waarom wordt een houten vloer geschuurd?

Een houten vloer schuren wordt gedaan om de vloer daarna af te werken. Schuren is een vak waarbij veel ervaring nodig is. Er wordt op een bepaalde wijze geschuurd van grof naar fijn om een zo vlak en egaal mogelijk resultaat te krijgen.

Bestaande houten vloeren kunnen worden herschuurd, het renoveren van deze vloeren vergt de nodige expertise. Zowel massieve- als multiplankvloeren kunnen herschuurd worden waardoor de levensduur van deze vloeren wel 30 tot 50 jaar kan zijn. Zeker met de huidige kleurolie systemen is herschuren zeer gewild om zo aan te sluiten bij de trends in de markt. Wij kunnen dit ook voor u verzorgen neem contact met ons op.

Het schuren van een onbehandelde houten vloer

Een onbehandelde houten vloer wordt al geschuurd in de fabriek. Wij schuren de vloer altijd nog even voordat hij wordt afgewerkt met olie of lak. Zo halen we de oneffenheden er uit en heeft u een mooie vlakke vloer en wordt de nerf tekening mooi zichtbaar. Ook zorgt het schuren er voor dat de hechting van het afwerkproduct optimaal is. 

Zijn er nog andere bewerkingen van hout?

Naast het schuren zijn er nog andere bewerkingen om je houten vloer er anders uit te laten zien. Zoals; Schaven, Roken, Vergrijzen, Verouderen en Borstelen. Wil je hier meer van weten, dan verwijs ik je door naar de pagina parketvloer bewerken.

Sluit Menu