fbpx
Houten vloer lakken

Lak voor houten vloeren

Het lakken van de eiken vloer kan ook machinaal worden aangebracht. De  1 componenten lak  pre-finish wordt machinaal in de fabriek aangebracht en dit wordt na het plaatsen van de vloer afgelakt door de vakman in een 2 componenten lak.

Vloer lakken? Voor de lak afwerking van houten vloeren werkt Jouweigenvloer.nl alleen met kwalitatief hoogwaardige lakken. Daarnaast is het ook mogelijk om een gelakte vloer van kleur te voorzien. Als basis wordt er een kleur opgezet, die kan worden afgelakt in diverse glans gradaties. 

Naast de vele mogelijkheden in glansgradatie: half mat, mat, extra mat, ultra mat of een onbehandelde look, heeft een gelakte vloer lak een volledig andere uitstraling dan een geoliede vloer.
De grootste voordelen van parket lakken zijn:

Parketlak op een parketvloer heeft de volgende voordelen:

  • optimale bescherming van het hout;
  • Zeer makkelijk te reinigen
  • Zeer slijtvast
  • veel kleurmogelijkheden met overlakbare kleurolie
  • EMICODE EC1 lakken
  • Milieurvriendelijk
  • Erg makkelijk in onderhoud

Welke parketlak gebruiken wij?

De lak voor houten vloeren die wij gebruiken zijn onder andere; Pallmann, Skylt, Rigostep, Floorservice en Loba. Jouweigenvloer gebruikt alleen de beste kwaliteit lak en ieder merk heeft haar eigen kleurenpalet. Op deze manier is er ruime keuze van het aantal kleuren, die bij je interieur past.

Onderhoud van een gelakte parketvloer

Het onderhouden van een gelakte parketvloer is zeer éénvoudig. Voornamelijk droog onderhouden door middel van stofzuigen en/of met een vlakmop. Een keer in de 2 weken licht vochtig met een reinigingsmiddel de parketvloer reinigen, afhankelijk van het gebruik.

De laklaag kun je nog beschermen door een polish laag aan te aanbrengen. Wij adviseren om een droogloop mat bij de ingang neer te leggen om vuil inloop te voorkomen. Heb je een vraag, laat het ons weten.

Planken visgraat vloer schoonmaken

Meer weten over parketvloeren?

Sluit Menu