fbpx

Massief parket

doorsnede stam

Massief parket

Bij massief parket bestaan de vloerdelen uit één houtsoort. Waarbij afhankelijk van de wijze van leggen de dikte kan variëren tussen de 6 en 22 mm. Tegenwoordig wordt er niet veel massief hout meer toegepast. Alleen in de “goedkope” houtsoorten worden  nog nieuwe massieve vloeren geleverd, zoals bijvoorbeeld grenen. Dit heeft te maken met de kosten van productie ten opzichte van de kosten van het hout. Ook in renovatie worden massieve vloeren gelegd. Dit wordt ook wel aanheling genoemd. Aanheling is het aanleggen aan bestaande “oude” massieve vloeren als gevolg van schade.

Hoe wordt massief parket gelegd?

De vloer kan zowel zwevend als rechtstreeks verlijmd worden op de ondervloer. Voor de ondervloer geldt dat deze blijvend, vlak, stabiel en droog is. 

Kan vloerverwarming onder massief parket?

Vloerverwarming kan prima onder traditioneel parket zoals tapis stroken en patroon vloeren van maximaal 10 mm dik. De massieve planken vloeren dikker dan 10 mm, zijn niet geschikt voor vloerverwarming. Bij planken vloeren kan er door temperatuur verschillen krimp of uitzetting ontstaand. In combinatie met de ondervloer is er kans dat de vloer los laat van de ondervloer. Wil je toch een planken vloer op vloerverwarming, dan adviseren wij je om een multiplank vloer van maximaal 16 mm dik te nemen. Heb je vragen neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Sluit Menu