Multiplank Lamelparket Duoplank

Multiplank eiken vloer

Wat is multiplank, duoplank of lamelparket?

Multiplank, duoplank of Lamelparket bestaat uit meerdere lagen van meestal berkenhout en een toplaag als afwerklaag. Alle lagen worden "koud" verlijmd met elkaar, zodat er één massief geheel ontstaat. Het voordeel van een multiplank vloer is dan ook dat hij veel minder uitzet en krimpt dan een massief houten vloer. Je hebt wel de uitstraling van een houten vloer. Meestal wordt een multiplank kant-en-klaar bewerkt en afgewerkt. De vloerenlegger hoeft het lamelparket alleen maar te leggen en niet meer te oliën of te lakken. Waardoor de vloer direct gebruiksklaar is.

Multiplank in planken- en visgraatvloeren

Multiplank kan in planken worden geleverd maar ook in een visgraatmotief. Een toplaag van eiken wordt het meest toegepast  en is in meerdere sorteringen te krijgen, met kleine en grote  noesten . Eiken kan prima bewerkt worden zoals; schuren, schaven, borstelen, roken, vergrijzen en verouderen. Daarna nog afwerken met één van de vele kleuren en je kunt eindeloos combineren. Breedte van de plank vanaf 8 t/m 50 cm, afhankelijk van de sorterring die je kiest. De totale dikte die standaard gehanteerd wordt is 12 en 16 mm. De eiken toplaag is dan respectievelijk 3 mm en 4 mm. Deze vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. 

Houtsoorten die ook leverbaar zijn lamelparket, duoplank, multplank.

Welke houtsoorten kan ik in multiplank krijgen?

Multiplank kan in diverse houtsoorten worden geleverd. De meest voorkomende in Europa is eiken. Dit komt omdat eiken een houtsoort is die makkelijk is te bewerken en af te werken in verschillende kleuren. Voor elk interieur is een bijpassende houten vloer beschikbaar. Bij jouweigenvloer.nl kunnen we jouweigenvloer uit voorraad leveren. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Plank breedte

Welke afmetingen zijn er leverbaar?

Multiplank kan in van 8 t/m 50 cm breed worden gemaakt, dit is wel afhankelijk van de houtsoort en de sorteringen. De dikte varieert tussen de 12 en 20 mm.  De lengte van de plank kan variëren van 50 cm t/m 240 cm, afhankelijk van de houtsoort en sorteringen.

Vloer leggen gereedschap schaaf

Hoe wordt mulitplank, duoplank en lamelparket gelegd?

De vloer wordt zowel zwevend als verlijmd gelegd. Voor het leggen van de vloer geldt dat de ondervloer blijvend, vlak, stabiel en droog moet zijn. Deze vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Sluit Menu
×