fbpx
Houten planken vloer

Parketvloer bewerken

Door je parketvloer te laten bewerken, krijg je een mooie uitstraling. In combinatie met een (kleur) olie krijg je de mooiste vloeren zoals jij wil. Hierdoor kun je de vloerstijl kiezen die bij jouw past. Uiteraard is maatwerk ook mogelijk. De volgende bewerkingen kunnen wij voor je uitvloeren:

Houten vloer Schaven

Door het weg schaven van 0,1 tot 0,3 mm van de toplaag, krijg je dat er rond de noesten en vergroeiingen extra pigment zicht ophoopt. Waardoor op deze plekken de kleur extra geaccentueerd wordt, dit geeft een zeer karakteristieke uitstraling aan je parketvloer.
In combinatie met voorbewerkingen zoals; pre-colors, vergrijzen of roken, creëer je een extra dimensie aan je vloer.

Schaven kan worden toegepast op vloeren waarin noesten aanwezig moeten zijn om het gewenste effect te realiseren.
Een geschaafde vloer moet worden afgewerkt met een olie– of laksysteem.

Geschaafd cotton white
Parketvloer geschaafd cotton white

Houten vloer Borstelen

Het borstelen van een eiken vloer wordt toegepast om het zachte hout deels te verwijderen, waardoor er een prachtige textuur ontstaat op de oppervlakte van de vloer. Daardoor wordt het verschil nog meer benadrukt. Helemaal als de afwerking met een contrasterende kleurolie plaatsvindt de onderlaag. De meest voorkomende zijn licht borstelen, normaal borstelen en zwaar borstelen. Geborstelde vloeren moeten afgewerkt worden met een olie– of laksysteem.

Zwaar geborsteld cotton white
Parketvloer zwaar geborsteld cotton white

Houten vloer Roken

Hout roken wordt veel toegepast als bewerking, maar hoe werkt dat eigenlijk. Eikenhout bevat tannine, ook wel looizuur genoemd. Ammoniak reageert met de tannine in het hout waardoor een diepe, donkere, bruine kleur ontstaat.

Bij Jouweigenvloer.nl wordt ammoniakdamp vervangen door een 100% milieuvriendelijke vloeistof, die minimaal hetzelfde effect bereikt. De vloeistof wordt met water verdund, waardoor er veel variatie mogelijk is: van licht tot zwaar/donker gerookt.

Met alle kleuren kun je eindeloos combineren en mooie houten vloeren creëren zoals jij wilt. 
Een gerookte eiken vloer moet worden afgewerkt met een olie– of laksysteem.

Gerookt dubbel cotton white
Parketvloer gerook dubbel cotton white

Houten vloer Vergrijzen

Door hout te vergrijzen wordt er een effect gecreëerd, waardoor je vloer er uit ziet als sterk verweerd. Deze uitstraling staat ook bekend onder de naam barnwood of sloophout. Het vergrijzen van vloeren wordt gedaan met 100% milieuvriendelijke producten. Hoe meer water je toevoegt aan het product, hoe lichter de vergrijzing eruit ziet. Je kunt met een mooie zilveren houten vloer creëren door met een witte kleur olie af te werken. Vergrijzing kan op iedere eiken sortering worden toegepast.
Deze vergrijsde onderlaag op de vloer moet worden afgewerkt met een olie– of laksysteem.

Vergrijsd dubbel cotton white
Parketvloer dubbel vergrijsd cotton white

Houten vloer Verouderen

Wil je hout verouderen dat kan door middel van roterende slagbewegingen van stukken staal, beschadigingen aan te brengen op het oppervlakte van de vloer. Hiermee wordt bereikt dat de eiken vloer een uitstraling heeft alsof deze al jaren oud is. Dit effect kan nog meer ondersteund en versterkt worden door het oppervlakte ook te schaven en te borstelen.

Hout verouderen kan in diverse gradaties: van licht- tot zwaar- en kant verouderen.
De techniek waar Jouweigenvloer.nl voor gekozen heeft voorkomt beschadiging aan de veer en groef waardoor de passing van de vloer maximaal blijft en het eindresultaat optimaal is.
Verouderen van eiken multiplankvloeren kan op alle sorteringen worden toegepast.
Verouderde houten vloeren moeten worden afgewerkt met een olie– of laksysteem.

Verouderde eiken vloer
Parketvloer dubbel verouderd
Sluit Menu