fbpx

Visgraat vloeren

Visgraat vloer slaapkamer nature

Visgraat vloeren zijn weer helemaal in! Door de speelse manier van leggen, krijgt de ruimte ook een speels karakter. Heel wat anders dan de strakke lijnen bij een planken vloer. Door langere planken te gebruiken wordt de vloer rustig. Als je meer dynamiek wilt gebruik dan korte plankjes. Visgraat wordt in  meerdere woonstijlen toegepast en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Net als bij de plankenvloer, kan de visgraatvloer worden bewerkt en in iedere kleur worden afgewerkt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende visgraat typen:

Traditionele visgraat vloeren

Visgraat vloer design tafel en stoelenEen traditionele visgraat vloer bestaat uit massieve plankjes van 6 mm tot maximaal 9 mm dik, die haaks op elkaar worden gelegd. Hierdoor ontstaat een visgraat motief. De planken zijn dun en daarom moet de ondervloer stabiel en vlak zijn. Dit gebeurd meestal met spaanplaat broodjes of platen. De massieve eiken plankjes worden door de parketteur in visgraat motief verlijmd en daarna vast genageld. Daarna vult hij de gaatjes op met een vulmiddel. Als laatste werkt de parketteur de vloer af met olie of lak. Daardoor is de leg wijze nogal arbeidsintensief. Daar staat tegenover dat het resultaat prachtig is. Geïnteresseerd? Onze medewerkers kunnen u hierover informeren.

Multiplank visgraat vloeren

Visgraat vloer boek koffie bloem

Multiplank visgraat vloer bestaat uit planken, die gemaakt zijn van berken multiplex met een eiken toplaag. Met een dikt van totaal 13 of 16 mm. Door de parketteur wordt de vloer rechtstreeks verlijmd op een vlakke ondergrond. Deze vloer hoeft niet genageld worden door de parketteur. Hierdoor heb je geen last van spijkergaatjes, die opgevuld moeten worden. Zodoende is dit een groot voordeel is ten opzichte van een traditionele visgraat. Verder zijn deze vloeren zijn uitermate geschikt om te bewerken zoals; schaven, borstelen en verouderen. Daardoor krijg je een prachtige visgraat vloer, die kan worden afgewerkt met een olie– of laksysteem. Wij informeren jouw graag over de mogelijkheden.

Uitstraling visgraat vloeren

Houdt u van strak, en rustig of moet de vloer sprekend en bepalend zijn in jouw interieur? Door de keuze in sortering, de grote van de noest, zijn deze uitstralingen voor jouw interieur te bepalen. Verander de noest en de leg richting van de voorbeeld vloeren hieronder en bekijk wat de invloed is. Dan hebben we het nog niet over de verschillende afmetingen en bewerkingen en afwerkingen.

Noestgrootte

Wil je grote noesten of kleine noesten of wil je een robuuste, rustieke  landelijke, kleurrijke vloer of een moderne strakke vloer. We kennen 2 verschillende noestgrootten:

  • Eiken natuur met noesten van maximaal 18 mm
  • Eiken rustiek met noesten van maximaal 40 mm

Het is ook mogelijk om de eiken natuur en rustiek te mixen, hierdoor creëer je een Landelijk of rustieke vloerstijl.

Visgraat legrichting

Ook de breedte maat van de visgraat en de wijze van leggen is bepalend voor de uitstraling van je houten vloer. Uiteraard is de legrichting afhankelijk van de ruimte waarin je de vloer legt. Daarom hebben we hiernaast foto’s gemaakt van een kamer, ervaar zelf het verschil in sfeer. 

Visgraat parket onderhoud

Hoe onderhoud je een visgraatvloer? Een visgraatvloer is zeer onderhoudsvriendelijk. In het algemeen geldt droog onderhoud, met een stofzuiger en/of wisset. Afhankelijk van de afwerking die er wordt gebruikt, olie of lak kan er licht vochtig worden gereinigd. Voor vragen over onderhoud adviseren wij jou graag. 

Wil je meer weten over visgraat vloeren?

Neem dan contact met ons op. Bel 050 - 526 66 88 of mail
Sluit Menu