Vloerstijl Landelijk

Natuurlijk, gezellig & buitenleven

Vloerstijl landelijk woonkamer met haardhout

Een houten vloer, parketvloer of lamelparket in de stijl landelijk onderscheidt zich door natuurlijke materialen en kleuren. Je betrekt het buitenleven in je interieur. Een eikenhouten vloer is de basis om het buitenleven naar binnen te halen door gebruik te maken van natuurlijke tinten. Zo creëer je een uitstraling van gemoedelijkheid, gezelligheid en warmte. Hierdoor zorg je er voor dat je je thuis.


Meer informatie!

Vloerstijl landelijk woonkamer wit noesten vloer

Hoe ziet een parketvloer in landelijke vloerstijl eruit?

De landelijke vloerstijl is in harmonie met haar omgeving. De natuurlijke tinten van de parketvloer passen perfect bij jouw landelijke interieur. Meestal wordt er gekozen voor een plankenvloer, maar een visgraatvloer met een naturelle uitstraling is zeker ook een optie. Daarnaast kun je nog variëren met de noestgrootte, zodat je zelf de landelijkheid creëert die bij jouw interieur past. 

Vloerstijl landelijk visgraat naturel

Landelijke vloerstijl kleuren

De landelijke stijl heeft natuurlijke kleuren en, deze zijn voornamelijk taupe, verschillende grijs- en bruintinten en wit wordt ook wel gebruikt. Een parketvloer is uitermate geschikt voor de landelijke stijl, omdat hout van nature al de juiste kleur heeft. Je kunt dit nog benadrukken met een transparante olie. Wil je toch een andere kleur? Geen probleem kies dan een bijpassende landelijke kleur.

Wat is traditioneel parket?

Wat is een multiplank vloer?